Nacht van de Kunst en Wetenschap
Waag BY

Nacht van de Kunst en Wetenschap

Op 2 juni 2012 waren we aanwezig op de Nacht van de Kunst en Wetenschap in Groningen. Een prachtig event met veel bezoekers (waarom hebben we dat in Amsterdam niet?), die massaal onze opstelling van het project Low Cost Prosthesis en Alzheimer Radio (van Vincent Kranendonk) bezochten. Beide projecten worden ontwikkeld vanuit het Fablab Amsterdam en lenen zich erg goed om aan een groot publiek te tonen.

De goedkope prothese wordt samen het Fablab in Indonesië ontwikkeld en in samenwerking met het expertisecentrum SPRINT en zorgt ervoor dat met een snelle productie letterlijk twee mensen per dag op de been kunnen worden geholpen door de lokale productie van onderbeen protheses. Bij het project zijn veel mensen betrokken die een bijdrage leveren vanuit zowel de kunst, techniek als de wetenschappelijke wereld. Een grote hit in Groningen was dé manier om mensen aan den lijve te laten ondervinden wat het is om een prothese te dragen, deze 'knee-walker' van Bert Otten (Center for Human Movement Sciences, Universiteit van Groningen):

Nacht van de Kunst en Wetenschap

Meer foto's zijn te vinden in deze set op Flickr. Met 15.000 bezoekers was de nacht een groot succes en voor ons zeker reden om volgende keer weer deel te nemen!

Published

Author