CLICKNL lancering
Waag BY
CLICKNL infographic
CLICKNL BY

Fablab animatie voor lancering CLICKNL

De officiële en feestelijke lancering van CLICKNL vond plaats tijdens de Dutch Design Week op dinsdag 23 oktober in het Klokgebouw (HAL C) op Strijp-S te Eindhoven. Voor de lancering van CLICKNL verzorgde Waag een spectaculair openingsmoment dat uitstraalt waar CLICKNL voor staat: verbinden. Om dit symbolisch weer te geven en tegelijk de veelzijdigheid van de creatieve industrie te benadrukken verwerkten wij het proces van digitale fabricage in een animatie.

Tijdens de Dutch Design Week was onze animatiefilm te zien waarin elke letter van het woord CLICK is bewerkt met de freesmachine in ons Fablab Amsterdam. Dit proces is stap voor stap gefilmd en tijdens de kick-off op de schermen uitgezonden. Vervolgens werd het woord in fysieke vorm aangeboden aan Hans Biesheuvel (MKB Nederland), die het openingsmoment verzorgde.

Over CLICKNL
De creatieve industrie, een bonte verzameling van beroepen en bedrijven, is door het kabinet Rutte bestempeld tot één van de negen topsectoren in Nederland. Het afgelopen half jaar heeft een klein team hard gewerkt aan CLICKNL, de nieuwe netwerkorganisatie voor de creatieve industrie, die in de komende jaren de click tussen creatieve bedrijven en de Nederlandse kenniswereld tot stand gaat brengen.

www.clicknl.nl