Fablab laser cutter BRM in use
Waag BY-NC-SA
BRM laser cutter Fablab
Waag BY-NC-SA
BRM laser first results
Waag BY-NC-SA
BRM laser first results
Waag BY-NC-SA

Monster lasercutter in het Fablab

De gebruikers van ons Fablab vinden tijdens de open dag tegenwoordig een reusachtige nieuwe lasersnijder, die onze eerdere machine tot een dwerg reduceert.

De nieuwe BRM lasercutter heeft een werkveld van maar liefst 120x160 cm en dat maakt dat de machine een behoorlijk deel van het Fablab in beslag neemt! Zoals gebruikelijk met nieuwe machines, was er nog wel wat inregelwerk nodig voor de ingebruikneming.

In eerste instantie bleek dat sommige uitgesneden vormen imperfecties vertoonden (zie foto's), veroorzaakt door een kleine waslijst aan tekortkomingen in de afstelling en instellingen, zowel van de hardware als de software. Uiteindelijk werkt alles nu naar behoren.

De nieuwe machine vraagt wel om en andere werkwijze. Dit is voor gebruikers wel even wennen. Deze machine gebruikt eigen software (Lasercut 5.3), waarbij het niet mogelijk is om direct vanuit Illustrator bestanden naar het apparaat te sturen.