Open Environmental Sensing Toolkit
Waag BY-NC-SA

Open Environmental Sensing Toolkit

De Open Environmental Sensing Toolkit kan worden gebruikt als leidraad voor de ontwikkeling van open hardware voor omgevingsdetectie. Door samen met burgers apparaten zoals meters voor luchtkwaliteit of geluidsniveauverstoring te creëren komen we tot betere probleemoplossing in de lokale omgeving. Om nog maar te zwijgen van de voordelen van open-source hardware: door jouw proces te delen, kunnen anderen leren en voortbouwen op wat jij hebt gemaakt, en omgekeerd.

De Open Environmental Sensing Toolkit is ontwikkeld door Waag Futurelab als een bewerking op papier van de digitale 'Transforming Citizen Sensing Toolkit'. De digitale 'Transforming Citizen Sensing Toolkit' werd ontwikkeld op het Miro platform en werd gebruikt tijdens een reeks van vier online workshops genaamd 'Transforming Citizen Sensing Design Sprint' om problemen en zorgen over de luchtkwaliteit aan te pakken. De Design Sprint werd gehouden in het kader van Open Next.

Open Next is een Europees project. De doelen van Open Next zijn: het bieden van toegang tot en het delen van bestaande open-source technologie, het creëren van samenwerking tussen de Fablab-gemeenschap en bedrijven, het samen ontwikkelen van producten en diensten met makers en consumenten door middel van open-source hardware, en het vastleggen en delen van deze processen en hun resultaten.

Download de Open Environmental Sensing Toolkit

Gepubliceerd

project

EU official flag

Open Next has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 869984.