CARE blikt terug op Embassy of Health

CARE kijkt met trots terug op een geslaagde derde editie van de Embassy of Health op de Dutch Design Week. De tentoonstelling Chronic Health: It’s only Human? stond dit jaar in het teken van menselijke waarden. Hoe kunnen we een lang en gelukkig leven in de toekomst waarmaken? De manier waarop we ouder worden, vraagt om meer- en andere zorg. Technologie maakt daarin veel mogelijk, maar is dit ook wat wij als mensen willen? Ontwerpers verbeelden de ‘nieuwe zorg’ en dagen ons uit om op zoek te gaan naar een nieuwe balans tussen technologie en natuur, tussen perfectie en imperfectie, tussen formele en informele zorg. Met een collectie op het snijvlak van wetenschap, kunst, technologie en design toont Chronic Health: It’s only human? de kracht van design bij de transitie in de zorg.

Mede-curator Paulien Melis blikt terug. 'Het was een inspirerende week. Niet alleen bezoekers uit de zorg en de creatieve industrie bezochten de tentoonstelling: ook het algemene publiek van de DDW was aanwezig en ging actief met de exposanten in gesprek.' De tentoonstelling was daarmee een duidelijke plek voor inhoudelijke discussie. De vier inhoudelijke thema’s, op basis waarvan de tentoonstelling ingedeeld was, boden een helder kader voor de bezoekers en gaven de diversiteit weer van de toekomst van de zorg.

Vrijdag 25 oktober organiseerden de Embassy-partners een gezamenlijke mini-conferentie. Onder leiding van Lex Bohlmeijer (De Correspondent) werd de rol van technologie en de menselijke maat daarbij bediscussieerd, maar vooral de randvoorwaarden om tot systemische veranderingen te kunnen komen.

Waag was aanwezig op de tentoonstelling met MakeHealth en het Commons-lab. Daarnaast heeft Waag een ontwerpend onderzoek - in opdracht van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - uitgevoerd over de toekomstvisie van het ziekenhuis. Met de installatie Up, close & personal gaven we een kijkje in verschillende perspectieven op hoe de ziekenhuiszorg er de komende jaren uit gaat zien. Nieuw dit jaar was de samenwerking met Máxima MC. Waag heeft het concept voor de installatie over robotisering in de zorg uitgewerkt. Met een ‘toekomstverklaring’ werden bezoekers uitgedaagd na te denken over de rol van een operatierobot en de autonomie die deze robot tijdens een operatie zou moeten krijgen. De meningen van bezoekers liepen uiteen. Het leverde inhoudelijke discussies op en zette bezoekers aan het denken.

Graag zien we jullie in oktober 2020 terug op DDW voor een vierde editie van Embassy of Health!

Embassy of Health in cijfers:
20 exposanten
70.000 bezoekers
250 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte in het Klokgebouw
180 deelnemers aan de mini-conferentie
 

Download de catalogus.