Making Dyeing Illegal by Mary Fawry
Making Dyeing Illegal by Mary Fawry ©

Artist in residence Mary Farwy: Architectuur van welzijn

Ontwerper Mary Farwy maakte al opvallend goed werk tijdens de BioHack Academy 2022, samen met ontwerper en vriend Michel Barchini. Nu is Farwy geselecteerd voor Waag’s residentie-programma als onderdeel van het 3Package Deal 2022 in samenwerking met Amsterdamse Fonds voor de Kunst en Bureau Broedplaatsen. Ze volgt hiermee in de voetstappen van Yara Said (2021) en Adriana Knouf (2020). Een gesprek over de architectuur van welzijn en modderbatterijen.

Lees het interview in het Engels.

Soilpunk workshop during the Hackers and Designers Summer School. To the right: Mary Fawry. Credits: Emilia Martin \ Radio Echo
Soilpunk workshop tijdens de Hackers and Designers Summer School. Rechts: Mary Farwy. Credits: Emilia Martin \ Radio Echo

Over de BioHack Academy

De BioHack Academy is een intensieve tien-wekelijkse cursus waar je je eigen biomaterialen leert te maken, van ontwerp tot eindresultaat, met gebruikmaking van open-source hardware. Of het nu een nieuw type bio-inkt is, een bio-polymeer of bio-brandstof: wij kunnen je precies vertellen hoe je het zelf kunt kweken en hoe je de resultaten deelt met anderen.

Na voltooing van de BioHack Academy kun je zelf je eigen brandstof, voedsel, vezels, medicijnen, geurstoffen, schimmels en andere interessante biotech thuis maken. Bij ons leer je hoe je zelf je eigen bio-installaties kunt maken met gebruik van een Fablab of makerspace en de juiste tools.

Kijk op academy.waag.org voor meer info.

Gepubliceerd

Auteur

Links

projecten

EU official flag

Hybrid Lab Network has received funding from the European Union’s Erasmus+ programme under grant agreement no. 341166.