Wander Tennessee 2006
Wander Tennessee BY-NC-SA
28
Sept
2016
11:00
16:30

Co-creatie Labmiddag BOA

Wanneer is kunst echt spannend, mooi, ontroerend of nieuw? Wat beleef je dan? Hoe kun je internet en andere technologie gebruiken om nieuwe kunst te ontdekken? Hier gaan Amsterdamse culturele instellingen en leerlingen over nadenken tijdens de Labmiddag. De middag wordt georganiseerd door BOA (Breedbandinternet Onderwijsinstellingen Amsterdam) en Waag, om te vieren dat scholen en culturele instellingen sinds kort samen gebruik maken van een gezamenlijk snel breedbandnetwerk. Waag heeft Culture Grid overgedragen aan de vereniging BOA.

Leerlingen uit het basisonderwijs en middelbaar onderwijs werken samen met mensen van Paradiso, Toneelgroep Amsterdam, de Nationale Opera en Ballet en de Openbare Bibliotheek aan nieuwe ideeën voor kunstprojecten. Samen denken we na over vernieuwende technologieën, spannende locaties, andere doelgroepen en kunstenaars die mooi werk maken. Misschien bedenken de groepen wel een hele nieuwe invulling van schoolfeesten? Of een manier om dichters in contact te brengen met leerlingen? Of een nieuwe manier om een dansvoorstellingen te bekijken? Het kan nog alle kanten op gaan! 

De overkoepelende vraag van de middag is: hoe willen jullie ons gezamenlijk breedbandnetwerk inzetten om kunst en cultuur bij meer (of andere) kinderen te brengen? Het samengaan van het onderwijsnetwerk met het voormalig Culture Grid netwerk biedt een unieke gelegenheid om, nu onderwijs en cultuur technisch met elkaar verbonden zijn, ook inhoudelijk de verbinding te stimuleren en te faciliteren door culturele digitale content educatief te verrijken, te verduurzamen en te delen.

Twee concepten die deze middag ontwikkeld worden, worden ook echt uitgevoerd! Eind van de dag pitchen alle groepen hun idee. Het publiek mag stemmen op zijn favoriete idee, en een speciale jury onder leiding van wethouder Simone Kukenheim selecteert ook een idee.

Geïnteresseerden kunnen aanwezig zijn bij de presentatie en helpen de publiekswinnaar te selecteren. Om 16.00 bent u welkom in de Nationale Opera en Ballet.

Culture Grid

Culture Grid was een initiatief van Waag om breedband glasvezelverbindingen aan te bieden aan culturele instellingen in Amsterdam. Het ging in 2007 van start, en resulteerde kort daarop in een netwerk van meer dan dertig culturele organisaties, waarbinnen breedbandige contentuitwisseling mogelijk werd gemaakt, met toepassingen zoals (live) streaming. Tot dan toe was dat uitsluitend voorbehouden aan instellingen uit de industrie en wetenschap.

BOA levert sinds 2009, op initiatief van de Gemeente Amsterdam, als coöperatieve vereniging de glasvezelverbindingen en breedbandig internet aan het Amsterdamse onderwijs. 

When

28
Sept
2016
11:00
16:30

Location

Nationale Opera en Ballet, Amstel 3, 1011 PN Amsterdam

Project