De Verkenners
De Balie BY
29
Mar
2013
17:00

De Verkenners #2: het publiek regeert?

Het publiek is in toenemende mate in staat om informatie naar eigen behoefte te personaliseren en finetunen. Zo kiest zij bij de Amstel Gold Race via NOS.nl zelf haar favoriete camerastandpunt en via Twitter, Facebook en apps als Flipboard en Zite filtert zij de informatiestroom. Tegelijkertijd groeit de kennis van mediabedrijven over haar gebruikers; cookies registreren het surfgedrag en social media hebben de sleutel tot een wereld aan vrijwillig gegeven kennis. 

In welk licht moeten we deze technologische ontwikkelingen bekijken? En hoe kunnen we nieuwe platformen duiden en inzetten om de media van de toekomst vorm te geven? Regeert, als het om media gaat, uiteindelijk het publiek?

Met als verkenner Roeland Stekelenburg, CEO NLbuzz en voormalig hoofd Nieuwe Media NOS. In het panel o.a. Jesse Burkunk, hoofd nieuwe media BNN, onderzoeker Tom Bakker en Marleen Stikker, directeur Waag.

Kunstenaar en filmmaker Floris Kaayk zal spreken over zijn werk, onder meer het project Human Birdwings waarin hij claimde te kunnen vliegen. Als burger Jarno Smeets wist hij voor even het nieuws van Nederland tot Amerika (NBC en ABC News) te beheersen.

De Verkenners
Kranten die met de komst van het Internet vrezen voor hun toekomst, de Publieke Omroep die ondanks de bezuinigingen zijn publieke taak moet blijven vervullen en programmamakers die hun functie proberen te herdefiniëren: de tendens is duidelijk, de media zijn in beweging.

Staatssecretaris Dekker heeft aangekondigd de toekomst van de media en die van de Publieke Omroep te gaan verkennen dit voorjaar. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om deze verkenning in het openbaar ter hand te nemen en te bezien waar de mogelijkheden en kansen liggen. De tweewekelijkse reeks ‘De Verkenners’; een serie bijeenkomsten die de rol, kracht en toekomst van de media kritisch onderzoeken en een licht werpen op vernieuwende impulsen.

Wanneer?
29 maart 2013, 17.00 uur

Waar?
De Balie
Kleine Gartmanplatsoen 10
1017 RR Amsterdam

Tickets: www.debalie.nl

When

29
Mar
2013
17:00

Location

De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Project