Sociale innovatie
Petrus Nelissen BY
21
Oct
2013
19:00
21:00

Social Innovation Meetup #6

Social Innovation Meetup #6: New models to fight poverty.

This evening is Dutch spoken.

The text is only available in Dutch.

Dienen zich in deze tijd van transitie nu echt nieuwe modellen voor armoedebestrijding aan? Cordaid, kondigde vlak voor de zomer aan haar armoedebeleid in Nederland uit te willen breiden met een nieuwe aanpak die ondernemerschap en samenhang in de wijken bevordert.

Cordaid is al jaren actief op het terrein van armoede in Nederland. Met deze nieuwe, innovatieve projecten waarin onder andere wordt samengewerkt met de 'sociale ondernemers' van Enviu en zakelijk dienstverlener Conclusion, wil Cordaid mensen helpen weer actief deel te gaan uitmaken van hun wijk, in hun eigen bestaan te kunnen voorzien en toegang te krijgen tot diensten en producten waarmee ze hun kosten kunnen verlagen.

Naast het initiatief van Cordaid is er in de eerste helft van het programma aandacht voor de werkwijze en de praktijk van alledag van de Voedselbank Amsterdam. In het tweede deel van het programma genereren en delen de deelnemers in kleine groepjes nieuwe modellen voor armoedebestrijding.

Met bijdragen van: Marjolijn Wilmink (Conclusion), Kristel Ashra (Cordaid), Marius Singels en Jurre van de Kamp (Voedselbank Amsterdam) en Hetty Vlug (Gemeente Amsterdam Armoedebestrijding). Moderatie: Chris Sigaloff (Kennisland).

Toegang is gratis.

Wanneer?
21 oktober 2013, 20.00-22.00 uur

Waar?
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

When

21
Oct
2013
19:00
21:00

Location

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Project