21
Jan
2021
18:00
19:30

Maker education club night: Equity for STEAM education

During our twelfth Maker education club night, Eva Durall of Aalto University will present her Design Principles and Methods Toolkit, as a result of the SySTEM 2020 project. In SySTEM 2020, various European partners, including Waag, are working on the mapping and improvement of scientific education, taking place outside of the classroom. We call this STEAM education, which is short for science, technology, engineering, arts and math. The toolkit offers methods and design principles for developing scientific after school activities, and is meant to inspire educators and coordinators.

English will be spoken during this programme.

This is an online event. Details on how to attend will be emailed to you after registration.

register

Join the meetup on 21st of January at 7pm through the button down below.

join the meetup


Op donderdag 21 januari 2021 organiseert Waag in samenwerking met de OBA de twaalfde Maker education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar.

Eva Durall komt deze avond vertellen over de Design Principles and Methods Toolkit, die voort is gekomen uit het project SySTEM 2020. In dit project wordt op Europees niveau gewerkt aan het in kaart brengen van STEAM-onderwijs buiten het klaslokaal. STEAM staat voor science, technology, engineering, arts en math. De toolkit van Eva Durall biedt methoden en ontwerpprincipes voor het ontwikkelen van wetenschappelijke buitenschoolse leeractiviteiten. De toolkit is ontworpen voor wetenschapsopleiders, om zinvolle en inclusieve wetenschappelijke leeractiviteiten en -programma's te ontwikkelen en te faciliteren. Ze is bedoeld om docenten en pedagogisch coördinatoren te inspireren met deze methoden en ontwerpprincipes aan de slag te gaan.

De Design Principles and Methods Toolkit bouwt voort op de kennis en ervaringen van de beoefenaars van wetenschappelijk onderwijs en leerlingen die betrokken zijn bij het SySTEM 2020-project, en is gegenereerd door middel van een gezamenlijk ontwerpproces. Op basis van de feedback en bijdragen van SySTEM 2020-partners wordt wetenschappelijk leren buiten de klas omkaderd als een inter- en transdisciplinair veld, waarin kunst en geesteswetenschappen ook centraal staan.

Het programma is gratis en zal (grotendeels) in het Engels zijn.

meld je aan

Programma

18.50 uur - Inloop
19.00 uur - Introductie en inleiding spreker
19.05 uur - Presentatie van Eva Durall (Aalto University)
19.30 uur - Tijd voor vragen
19.45 uur - Casus Science gallery
20.00 uur - Tijd voor vragen
20.15 uur - Nabespreking en afronding

Voor wie is de clubavond?

De Maker education clubavond is voor leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, die op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Bekijk hier de locaties van alle Maakplaatsen in Amsterdam.

 

Thumbnail

Het project SySTEM 2020 is gesubsidieerd door de Europese Unie binnen het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020, volgens grant agreement nr: 788317.

When

21
Jan
2021
18:00
19:30

Project